Скъпи приятели, съмишленици, благодарим на всеки един от вас, че днес

...
Скъпи приятели, съмишленици, благодарим на всеки един от вас, че днес
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Нищо не е забравено

Скъпи другари, съидейници, 
благодарим на всеки един от вас, че през днешния ден сме тук пред един от знаците на свободата на България, който демонстрира пътя на модерна Европа. Защото тези бойци, които починаха за свободата на България, за свободата на Европа, се прегърнаха на крайбрежията на Елба със съдружниците и от Англия и от Съединени американски щати. Интересно по какъв начин тези евроатлантици през днешния ден разясняват какво тъкмо се е случило преди 80 години. Забравиха ли, че 50 милиона починаха по време на тази най-кръвопролитна Втора международна война? Или точно поради това желаят да унищожат Паметника на руската войска, този знак на свободата, с цел да бъде забравена историята. За да бъде забравено, че животът точно на тези над 50 млн. души подсигурява актуалния кротичък свят. 
Искат актуалното потомство да не помни историята ли? Да не си спомня какво се е случило в Европа, какво се е случило в света, тъй като тези бойци прекършиха кафявата чума. Те строшиха черепа на най-злокобния режим в света - хитлерофашизма. Искат да не помнят ли, че България има една срамна история, когато се причисляваме към пакта на хитлерофашистка Германия и то с решение на Народното събрание. Искат да забравим какво се е случило ли?  
Точно по тази причина през днешния ден сме се събрали пред този монумент - с цел да покажем, че нищо не е забравено и никой не е пропуснат. И в случай че желаеме да имаме бъдеще, да имаме история, то в никакъв случай никога не би трябвало да пропущаме, не би трябвало да забравяме какво се е случило в Европа. 
И през днешния ден чука война единствено на 250-300 километра от нашата граница. Може би има сили и среди и политически партии със свои дребни ползи, с цел да бъде въвлечена България в един различен боен спор. 
Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо освен да бъде непокътнат признакът на актуалната ни независимост - Паметника на руската войска, само че и всичко допустимо да не въвличаме България във боен спор. Мирният път е този, който дефинира бъдещето на страната ни. Мирът е най-голямата полезност на всяко живо създание. Той е най-голямата полезност и за нас социалистите. Животът е единствен и неповторим и ние сме длъжни да го съхраняваме, по този начин както са го създали тези воини, донесли свободата на Европа, на света, донесли свободата и през днешния ден в България. 
Няма да позволим късите ръчички на измислени " демократи " да разясняват какво е било в историята и да я трансформират. Искаме тя да се знае от бъдещите генерации. Наясно сме, че в случай че се не помни тази история, то доста по-лесно може да се манипулира публичното мнение, доста по-лесно може страната ни да бъде въвлечена в нов боен спор. И това е огромната задача на Българска социалистическа партия - да не допуснем войната да навлезе в България. Да не допуснем да се затрие паметта. Затова отдаваме тази респект на хората, съдействали за тази независимост - в света, в Европа и България. Затова няма да допуснем и разрушаването на този монумент.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР